All for Joomla All for Webmasters

ИЗВЕСТНИТЕ ПОМАГАТ

Селекция на популярни личности в България, които отделят от своето лично време, талант или финансов ресурс за да подкрепят благотворителни инициативи.

2023

Image

За проекта

ИЗВЕСТНИТЕ ПОМАГАТ е селекция на популярни личности в България, които отделят от своето лично време, талант или финансов ресурс за да подкрепят благотворителни инициативи. Най-новият проект на фондация BCause цели да поддържа дебата върху благотворителността, да популяризира добрия пример, да среща дарители, застъпници и каузи.

Инициатор е Фондация BCause, партньор на проекта е списание Forbes.

Изготвянето на селекцията премина през два етапа. На първия етап екипът на фондация BCause изготви подробен списък с известни личности, които са били ангажирани с благотворителни каузи през последните 2-5 години.

Жури от 9 души от медиите, бизнеса и културните среди определи първата десeтка на известни българи, чиито дела са пример за вдъхновение за техните колеги, децата и цялото общество.

Критерии

1. Публична инициатива. Участието и подкрепата, както и постигнатите резултати за каузата, са били публични.

2. Инициативата носи значителни ползи на избраната кауза, които не биха настъпили иначе - повече дарения, информираност и популярност за дейността на организацията/инициативата.

3. Личностите в селекцията имат активна роля, подкрепяйки избрана кауза. Сами инициират дийности, привличат съмишленици и отделят нужното време и внимание на каузата.

4. Устойчивост и дългосрочна лична ангажираност. Всяка личност е дарила лични средства, редовно дарява или е доброволец с дългосрочен ангажимент.

5. Добър пример за други известни личности, за своите почитатели и за децата.

С подкрепата на

ACF

Проектът „Информиране, ангажиране, успех!“ се осъществява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Активни граждани България в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Организатори и партньори

bcause
forbes

Известните помагат 2023

Алек Алексиев
Владимир Ампов - Графа
Владимир Карамазов
Григор Димитров
Димитър Бербатов
Йоанна Темелкова
Лазар Радков
Нана Гладуиш
Ники Кънчев
Силвия Лулчева

Жури

Елина Желева
Елица Баракова
Златина Георгиева
Камелия А. Станчева
Катя Димитрова
Красимира Хаджииванова
Макс Гурвиц
Петя Дикова
Петър Стоянович

Златен спонсор

vivacom

Сребърен спонсор

paysafe

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''

 

 

 

Search