All for Joomla All for Webmasters

Фондация BCause връчи стипендии "Готови за успех" на 93 деца, загубили родители или израснали в специализирани институции

Някои от стипендиантите, които вече са завършили и работят, са станали дарители на програмата.

За 14-и път Фондация BCause връчи стипендии "Готови за успех" на отлични студенти и ученици в 12 клас. Програмата помага на деца, загубили един или двама родители  или израснали в институции да продължат своето образование.

През учебната 2019-2020 година носители на стипендия "Готови за успех" са 93 души. За поредна година най-много стипендианти са студентите по медицина - 17. Сред отличените има 2-ма студенти по право, 3-ма бъдещи фармацевти, както и филолози, софтуерни инженери, актьори, музиканти.

„25 компании и над 1000 индивидуални дарители подкрепят „Готови за успех” всяка година. Това виждаме с очите и разума си, а със сърцето си виждаме едни усмивки, едни хора, които ни вдъхновяват всеки ден. Имаме стипендианти, които вече са дарители на програмата”, разказва Веселина Йорданова от Фондация BCause.

 gotovi za uspeh nov2019 ivanova georgiev

“Искам да съм успешен, защото желая да помагам на хора със сходна на моята съдба”, казва Теньо Георгиев - бивш стипендиант и настоящ дарител.

За поредна година до нас беше Мирослава Иванова от Нова Телевизия, посланик на инициативата. Тя пожела на стипендаинтите да работят много и да преследват мечтите си!

gotovi za uspeh nov2019 barakova

Изпълнителният директор на Фондация BCause Елица Баракова поздрави стипендиантите и двете водещи - посланика на добра воля Мирослава Иванова и Мария Илиева, представител на дарителите и дългогодишен приятел на програмата.

За изминалите 14 години Фондация BCause раздаде 1434 стипендии  - общата им стойност надхвърля 2 100 000 лв. Нашите стипендианти се обучават в престижни университети и специалности в България, те са мотивирани, целенасочени и активни. Чрез тази програма те не само имат възможност да продължат образованието си, но и да получат подкрепа за старт в кариерата и да се запознаят с водещи работодатели. 

----------------------------------
Pin It

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''

 

 

 

Search