All for Joomla All for Webmasters

Деца от селата Светлен и Водица търсят "Чудо невиждано"

Повече от 35 деца от селата Светлен и Водица в община Попово се впуснаха в приключения, които ги отведоха до въпросите "Колко е голяма вселената" и "Защо е синьо небето"? Целта на приключенско-образователната академия "Аз мога" е да провокира мотивацията им за учене и даде практически умения за работа е екип, позитивно общуване, творческо мислене и умения за самостоятелно учене.

Академията е създадена на базата на едно приключение, в което децата се впускат, за да открият повече за себе си, другите и света около нас. В рамките на седмица децата се провокират да създадат и облагородят общността и средата около себе си.

"Започнахме в класната стая в понеделник, която се превърна в кораба "Кон-тики", с който самият Тур Хейредал е преплавал Атлантическия океан. Провокираме всяко дете да стане част от приключение в търсене на изгубените знания, възстановяване на връзките със себе си и другите." - разказват обучителите.

Децата са щастливи и провокирани. Учителите и директорите на училищата споделят, че се радват на младите хора, които организират заниманията на децата, и на интересните методи, които прилагат в работата си.

В петък на младите приключенци им предстои да изнесат пиеса и да покажат продукт от работата си през седмицата. В село Водица ще има представление за общността и родителите, а в село Светлен децата ще представят продукта от доброволческите си дейности.

Приключенско-образователната академия "Аз мога" е част от програмите за деца на Център за предприемачество и обучение "Ринкър" към Фондация "BCause" и се осъществява в партньорство с НЧ "Бъдеще сега".

----------------------------------
Pin It

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''

 

 

 

Search