All for Joomla All for Webmasters

Програма „Готови за успех“ набира кандидат-стипендианти за учебната 2015-2016 година

Фондация BCause (доскоро - Фондация "Помощ за благотворителността в България") обявява прием на документи на кандидати за стипендия по програма „Готови за успех” за учебната 2015-2016 година.

Програмата е предназначена за младежи с отлични академични постижения, загубили един или двамата си родители, отгледани от роднини или в социални домове.

Могат да участват ученици от 12 клас, както и студенти от бакалавърска и магистърска степен в държавни университети. Стипендиите са десетмесечни, а годишният им размер е съответно 2000 лв. за студентите и 1000 лв. за учениците.

Най-важният критерий за избора на стипендианите е успехът, който имат от предходната учебна година; на второ място се оценява социалният им статус.

Срокът за кандидатстване е 7 октомври 2016 г. Подробна информация и формуляри ще намерите тук.

Стипендиантската програма “Готови за успех” е програма на Фондация BCause (доскоро - “Помощ за благотворителността в България”) от 2006 г. Средствата се осигуряват изцяло от корпоративни и частни дарения. От своето създаване програмата се осъществява в партньорство с фондация “Сирак”, а един от най-големите дарители на програмата вече десета година е Международният женски клуб. За 10 години заедно сме осигурили 1028 годишни стипендии на обща стойност над 1,5 млн. лв.

Инициативата можете да подкрепите с SMS с текст DMS USPEH на номер 17 777.

----------------------------------
Pin It

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''

 

 

 

Search