All for Joomla All for Webmasters

Фирми и служители дариха 57 689 лв в Платформата.бг през декември 2020

Фирмените страници в Платформата.бг стават предпочитан инструмент за дарителски кампании с участие на служителите. Това показва работата на Фондация BCause като съветник на големи компании, които традиционно ангажират служителите си с благотворителни инициативи.

Вече 16 компании се ползват от услугата Фирмена страница в Платформата.бг, а пет от тях направиха по този начин декемврийските си благотворителни инициативи. Предимството за всяка компания е, че получава персонален консултант, избира от проверени дарителски каузи и получава отчетност за даренията. На фирмената страница в Платформата.бг компанията прави свое обръщение към служителите и има възможност да ги насърчи да даряват, като допълни даренията им. Служителите могат да даряват лесно – онлайн с всички видове банкови карти, PayPal, по банкова сметка, а платежната система е на два езика - на български и на английски.

Епидемията от Ковид-19 възпрепятства корпоративното доброволчество и провеждането на благотворителни базари, каквито някои компании традиционно организират със своите служители около Коледа. Специалистите по човешки ресурси предпочетоха по-малки инициативи и онлайн дарителство през фирмена страница в Платформата.бг.

Вижте всичко за фирмените страници в Платформата.бг

izpleti toplina

За седма поредна година TELUS International Europe стартира благотворителната програма TELUS Дни на подкрепа, в която традиционно се включват служители на компанията, заедно с техните семейства и приятели. Проектите, избрани от TELUS International в България, бяха общо шест, в партньорство с пет фондации, които бяха представени на фирмената страница в Платформата.бг. Избрани бяха каузите на Фондация "За нашите деца", Фондация "Дечица", Фондация "Светлина за живот", Animal Rescue и инициативата "Изплети топлина", а компанията подкрепи с по 2000 лв. всяка от организациите. Служителите от своя страна дариха още 2947 лв., като фаворит беше кампанията на Animal Rescue, за която бяха дарени 2006 лева.

През декември 2020 технологичната компания Ендава направи дарителска кампания чрез фирмена страница в Платформата.бг в полза на Сдружение “Деца с онкохематологични заболявания”. Служителите и фирмата избраха да дарят за програмата за дистанционно обучение на болните деца посредством виртуални класни стаи, като по-малките деца са посещавани и от учители. В България средно на година от рак се разболяват между 150 и 200 деца на възраст от 0 до 18 години. Лечение се практикува в три клиники (в София, Пловдив и Варна, като продължителността на лечението може да варира от 6 месеца до 3 години и повече. До края на 2016 г. в страната са оперирали и 4 болнични училища, които обаче се закриват в следствие на новия закон за училищното образование.

29 дарители от Ендава успяха да преизпълнят поставената финансова цел на кампанията от 3000 лв.

Юбисофт София подкрепиха 3 каузи в декемврийската си дарителска кампания на фирмената си страница на Платформата.бг. Те избраха Фонд #ЗаДецатаНаГерои, Сензорна стая за децата от Сдружение “Заедно можем повече“, както и кампанията на Специализираната белодробна болница. Компанията дари 3000 лв за и Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с Covid-19 и 6000 лв за закупуване на дезинфектатор за въздух за Трета клиника на болницата.

Българската софтуерна компания Хаос груп пренесе коледното си благотворителното събитие изцяло онлайн и прикани своите служители да подкрепят заедно пет значими каузи. В дарителската фирмена страница на Хаос груп в Платформата.бг бяха представени каузите на Aminal Rescue, 20-годишния Георги, който събира пари за лечение на левкемия, Национална информационна линия за зависимости, Школа "Дедал" за деца и младежи в неравностойно положение и Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с Covid-19. Компанията подкрепи всяка кампания с по 600 лв., а общо служители и фирма дариха 14 328 лв.

В началото на декември компанията DXC се обърна към служителите си да дарят за стипендантската програма „Готови за успех“. Поставиха си за цел да наберат 5000 лв, които осигуряват годишна стипендия на двама студенти с отличен успех. За един месец даренията на работещите в компанията надвишиха повече от четири пъти поставената финансова цел - бяха събрани 20 430 лв. Компанията успя да мотивира служителите си с дарове за всеки дарител под формата на офис мебели и техника. Благодарение на щедростта на DXC и служителите й 8 млади хора ще получат годишни стипендии в учебната 2021-2022 година.

Вижте всичко за фирмените страници в Платформата.бг

----------------------------------
Pin It

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''

 

 

 

Search