All for Joomla All for Webmasters

Възпоменателна и дарителска кампания на Фонд „Снежана Янева“

Фонд “Снежана Янева” и Фондация BCause организират кампания за дейности и изяви на признателност към родолюбивото дело на Снежана Янева, прекъснато от преждевременната ѝ смърт.

Кампанията е под надслов „3 месеца на почит за 30 години безвъзмездна работа за Библиотекитe”. 

В продължение на 30 години Снежана Янева напълно безвъзмездно дарява труда, експертизата и усилията си за българското библиотечно дело без да получи нито лев или награда за това. На поклонението много нейни колеги изразиха с думи благодарността си за изключителния и принос и себеотдаване в полза на българската книжовност, съчетан със скромност, доброта и етично отношение към всички.

По време на кампанията “3 месеца дела на почит за 30 години безвъзмездна работа за библиотекитe “ ще споделяме за различни дейности и актове, които са вдъхновени и които библиотеки, читалища, университети, неправителствени и правителствени организации, общини и личности посвещават на паметта на Снежана Янева. Споделете вашата инициатива с нас!

Историите на почит ще бъдат публикувани в сайт, посветен на Снежана Янева: www.snejana-ianeva.org  Сайтът е в процес на изграждане.

Кампанията е и ново начало на набирането на средства във фонд “Снежана Янева” и апел да дарят към всички, получили благодарение на нейните усилия организационно развитие, иновативни проекти, усъвършенстване на законодателната и библиотечна практика, специализации и професионално развитие. Изпращайте своите дарения на дарителската сметка:

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Адрес: София, пл. “Св. Неделя” № 7
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''

sn yaneva pamet 1

 

Първите дела на почит и признателност са вече факт в Градска библиотека Димитровград, Регионална библиотека Пловдив, Регионална библиотека Монтана, в Американския център в Столична библиотека, Регионална библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора.

 

snejana ianeva dimitrovgrad 2

 

sneja 2020За Снежана Янева

Вдъхновител, инициатор и поддръжник на библиотечното дело в страната, безвъзмездно работила за създаването и развитието на Българската библиотечна асоциация и Фондация „Глобални библиотеки в България“, преди това Проект„Глобални Библиотеки“, уважаван директор на Информационния център в Посолството на САЩ в България, посветила целия си живот на каузата на библиотеките и обществената им роля.

----------------------------------
Pin It

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''

 

 

 

Search