All for Joomla All for Webmasters

ИНСТРУМЕНТИ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА

Ние подкрепяме и насърчаваме активни организации и граждани да набират средства за значими каузи - социална сфера, образование, култура, местно развитие, околна среда, човешки права, както и за лечение.

Ние подкрепяме и насърчаваме активни организации и граждани да набират средства за обществено значими каузи - социална сфера, образование, култура, местно развитие, околна среда, човешки права, както и за лечение. Освен съвети, обучения, програми и комуникационни проекти за популяризиране на дарителството и увеличаване на доверието в получателите на дарения, представяме ви инструменти, които може да използвате с наша помощ, за да наберете средства за важна за вас кауза.

Единен дарителски номер DMS 17777 (от 2007 г.)

DMS е платформа за изпращане на благотворителни sms-и и онлайн дарения в подкрепа на кампании за лечение на хора и на инициативи на организации и институции в България. Създадохме и я управляваме заедно с Български дарителски форум и с партньорството на трите мобилни оператора на територията на България: Теленор, VIVACOM и Mtel.

От 2015 година с включването като партньори на ИПЕЙ и Обединена българска банка вече набирате и онлайн дарения чрез ePay и терминал на ОББ. Същата година стана възможно и ангажиране на дарителите с месечен sms абонамент от 2 или 5 лева.

Върху благотворителните sms-и не се начислява ДДС (с изключение на sms-изпратени от абонати с предплатени услуги).

Платформата.бг – социалната мрежа за дарители (от 2015 г.)

Платформата дава възможност за онлайн набиране на средства за благотворителни каузи чрез създаване на апели. Всеки регистрирал се в Платформата потребител получава личен дарителски профил. През него може да следи и управлява апелите, които е създал, както и направените дарения.

Чрез Платформата можете да получавате дарения от България и от чужбина - онлайн, с кредитна или дебитна карта през системата Борика, с PayPal или по банков път – през дарителската сметка на Фондация BCause. Дарителите Ви ще могат да видят имената си (ако го желаят), да споделят лесно апела Ви, да получат срещу жеста си “дар за дарители”. Заедно може да коментирате успехи или важни моменти от развитието на каузата, да актуализирате информацията, снимките, видеото.

Дарителство по ведомост (от 2001 г.)

Откакто през 2001 година Фондацията въведе за първи път механизма за дарителство по ведомост в България, десетки организации получават от BCause финансиране, резултат от месечните дарения на десетки, понякога стотици хора. Даритеството по ведомост за тях означава редовни и прогнозируеми приходи, с които те могат да планират основните си дейности. 

Може да имате късмет работодател сам да Ви посочи за получател на даренията по ведомост, защото дейността ви подхожда много на фирмените цели и желания. В повечето случаи сами трябва да пробиете пътя си до списъка за избор на служителите в една компания. BCause ще бъде с Вас на всяка стъпка: ще Ви обучим в механизма, ще редактираме писмата Ви, ще дойдем на среща с работодател, за да отговорим на въпросите му по системата.

Дарителство от Европа

Ако българи, живеещи в чужбина и техни приятели Ви даряват, вероятно ще бъдат насърчени от възможността да ползват данъчните облекчения в държавите, където плащат данъци. Може да им предложите това чрез Transnational Giving Europe.

Transnational Giving Europe включва фондации-партньори в 19 европейски държави, а BCause е българският партньор. Обаждате ни се и попълвате формуляр на английски език, за да получите предварителното одобрение на всички партньори или на тези от държавите, където имате дарители и набирате дарения. След това информирате дарителите си за тази възможност. Те спестяват данъци и банкови такси.


Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''