All for Joomla All for Webmasters

ФОНД ''СПОРТ ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ''

Подкрепя семейства с деца до 18 години с хронични заболявания и заболявания на централната нервна система, ендокринни, генетични, психични и други болести.

Децата с увреждания и техните семейства ежедневно се борят не само със своите здравословни проблеми, но и с чувстовто за изолация от света на връстниците си, от света на „другите”.

Чрез НЗОК те получават медицинска терапия и лечение в специализирани центрове за дневни грижи, но са лишени от контакти с други деца. Освен обичайните терапевтичните процедури съществуват най-различни други адаптирани спортни и холистични методи за рехабилитация, доказали ефективността си за подобряване физическото и емоционалното състояние на децата.

През годините Фондация BCause подкрепя много организации в техните занимания с деца с увреждания, като дейностите са изключително разнообразни: езда, плуване, бягане, йога на смеха, лечебна гимнастика, зумба, пилатес, класически балет, кросфит тренировки, занимания с кучета.

Адаптираните спортни дейности за хора с увреждания развиват фината моторика, стимулират децата да се социализират със своите връстници със и без увреждания, позволяват им да се свържат отново с природата и околния свят, като ги извеждат от изолацията на дома им. И не на последно място, развиват желанието и способността да се справят с ежедневните задачи.

Участници в подобни групи споделят, че се чувстват по-енергични и разведрени, че свободната изява на емоциите и натрупаното напрежение ги прави по-уравновесени и намалява притесненията им от общуването в ежедневието.

За родителите е от огромно значение не само да бъдат въвлечени в процеса на рехабилитация на децата си, но и да видят как те се подобряват ежедневно - в движенията, равновесието, баланса на тялото и най-вече в самочувствието. Още по-важно за тях е, че децата им преодоляват смушенията си и чувството за изолация, запознават се с други хора и деца, извън обичайното им обкръжение, намират нови приятели, заредени са с енергия и радост, усмихват се повече.

paralelen-svyat-plovdiv.jpg

Партньорите на Фондация BCause сa от цялата страна: Фондация "Воден път", София, Фондация „Светът на Мария”, София, Сдружение спортен клуб ШАРК, София, Сдружение „Бализ”, Плевен, Сдружение „Паралелен свят”, Пловдив, Сдружение „Еквилибриум”, Русе, Сдружение Избор, Банско, Сдружение „Спина бифида и хидроцефалия-България”, Варна, Сдружение по конен спорт „Табора”, Сливен.

Изберете най-удобния за Вас начин да подкрепяте редовно каузите, които са важни за Вас.

20.06.2018

ParaKids събра близо 100 деца със и без увреждания на спортен празник

На 9 юни 2018 в Националната спортна академия "В. Левски" в София се проведе спортният празник "Спорт за всяко дете", организиран от ParaKids. Участваха общо 89 деца - със и без увреждания.
След тричасовите спортни занимания всички деца получиха медали, както и награди, осигурени от Фондация BCause със средства от Фонд "Спорт за деца с увреждания".

04.01.2018

Започнахме годината с благотворително тичане в коледни костюмиЗапочнахме годината с благотворително тичане в коледни костюми

В първия ден на 2018 година в центъра на София се проведе "Санта тича - София" (Santa Run - Sofia). Малки и големи, облечени като Дядо Коледа, Снежанка, джуджета, елфи тичаха за здраве и благотворителност две дистанции – 2 и 5 километра.  

"Санта тича" се провежда за първи път в България. Благотворителният маратон е организиран от ACTIVITY CHOICES с цел да запали повече хора да спортуват по-активно и да събере средства за дарителския фонд "Спорт за деца с увреждания" на Фондация BCause.

 

19.12.2017

Фондация BCause подкрепи провеждането на Международния коледен турнир по адаптирано плуване за деца с физически и ментални затруднения

В началото на декември на бесейн Левски – Спартак в София се проведе Международен коледен турнир по адаптирано плуване за деца с физически и ментални затруднения. Фондация BCause за пореден път подкрепи организаторите Фондация ”Воден път”. Отпуснатите 600 лв. са от дарителския фонд "Спорт за деца с увреждания" и са изразходвани за закупуване на наградни медали, купи, плакети и флагове.

В състезанието взеха участие 53 деца с физически и ментални нарушения от Румъния, Сърбия и България - София, Пловдив и Габрово. Децата бяха наградени от боксьорът Кубрат Пулев. На турнира присъства и най-успелият български плувец Петър Стойчев.

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''

 

 

 

Search