All for Joomla All for Webmasters

Фонд за организации на хора с увреждания

За подобряване на капацитета и дейността на родителски и други организация, работещи в полза на деца и възрастни с увреждания.

Дарителските средства, събрани във фонда, се разпределят на конкурсен принцип за малки проекти на родителски асоциации и други организации, които работят с деца и възрастни хора с увреждания.

Целта е подкрепа за дейности, в които децата и възрастните в неравностойно положение могат да изявят себе си или да излязат от ограничения свят на институцията или семейството.

Примери за успешни подкрепени проекти са: първото в България специално устройство (совалка) за солидарен туризъм, което позволява свободно и сигурно придвижване на хора с физически увреждания в планинска местност; театрална постановка с актьори - деца с увреждания; ателиета за социални умения, логическо мислене и занимания с изкуство за деца и младежи с аутизъм.

Конкурс се организира при събрани 10 000 лв., с които могат да се финансират 2-3 проекта годишно.

Ако искате да дарите за тази кауза, можете да дарите за фонда онлайн, чрез PayPal или по банков път чрез Платформата.бг или да се свържете с нас.

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''

 

 

 

Search