All for Joomla All for Webmasters

Програмата Еразъм за млади предприемачи, финансирана от ЕК, е трансгранична програма за обмен, която предоставя на нови или бъдещи предприемачи възможността да се учат от опитни предприемачи, които управляват малки предприятия в други, участващи в програмата държави.

Фондация BCause е партньор на програмата в България.

Image

Фондация BCause предоставя консултантска помощ на стартиращи млади предприемачи, които биха искали да обменят опит с колеги от техния бранш в Европа. Проектът SEEDplus2 се финансира от програма "Еразъм за млади предприемачи" на Европейската комисия и е продължение на двугодишен проект, в който успешни обмени осъществиха 10 предприемачи.

От подкрепа по проекта могат да се възползва широка група от предприемачи - както традиционни, така и социални предприемачи, арт и крафт и IT предприемачи. В унисон с европейските директиви, приоритет на проекта е и да помогне на предприемачи между 18 и 35 години и жени-предприемачи.

Български стартиращи предприемачи кандидатстват с бизнес план и могат да получат възможност да съберат и обменят знания и идеи за развитие на бизнеса с опитен предприемач от друга държава в Европа, при когото остават и работят заедно в продължение на един до шест месеца. Престоят им е частично финансиран от Европейската комисия. Установени български предприемачи пък могат да кандидатстват, за да станат домакини на чужди млади предприемачи в нашата страна. В новия етап на програмата очакваме да подкрепим нови 25 обмена.

Целта на "Еразъм за млади предприемачи" е да насърчава развитието и конкурентоспособността на малки и средни предприятия в Европа, като поощрява обмена на знания. Специална цел е популяризирането на бизнес модели със социално въздействие на социални предприятия, така че те да бъдат устойчиви и да допринасят за общия икономическия растеж, като осигуряват работни места и социално включване на различни уязвими групи. Конкурентоспособността и излизането на международни пазари за малките и средни предприятия е друга важна цел на проекта.

SEEDplus2 се осъществява от 1 февруари 2019 г. от консорциум от девет организации от осем държави. BCause e българският партньор.

Искате да пътувате? - Обадете ни се за консултация.

За информация

Пенка Цветкова

Директор ''Бизнес развитие и международни отношения''

penka@bcause.bg

Тел: +359 2 / 988 00 80
Тел: +359 2 / 981 19 01

 

EU LOGOИнициативата е подкрепена от Европейския съюз.
An initiative supported by the European Union.

 

Image

Онлайн консултации

Във връзка с извънредното положение, наложено с цел ограничаване на епидемията от корона вируса COVID-19, екипът на Фондация BCause ще извършва консултациите по програма „Еразъм за млади предприемачи” само онлайн.

Подгответе се навреме за своето бъдещо бизнес пътуване!

Програмата „Еразъм за млади предприемачи” дава възможност за обмяна на опит на млади и опитни предприемачи от цяла Европа.

Консултациите са в четвъртък, през седмица.

Пишете ни, за да Ви определим час за онлайн консултация на: penka@bcause.bg

Image

Актуално за предприемачи

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''

 

 

 

Search