All for Joomla All for Webmasters

Мащабен концерт с участието на десетки световни звезди организират Global Citizen и Европейската комисия

Концертът е част от дарителската и осведомителна кампания на Global Citizen срещу неравенството в борбата срещу коронавируса.

Световното движение за намаляване на бедността Global Citizen в сътрудничество с Европейската комисия организира кампанията Глобална Цел: Да се обединим за бъдещето (Global Goal: Unite for Our Future).

Целта ѝ е да фокусира вниманието върху необходимостта всички хора да получават равен достъп до тестове, лечение, евентуална ваксина и информация във връзка с пандемията с COVID-19. Кампанията е насочена към борбата с неравенството, пред което са изправени множество маргинализирани групи – хора с различен цвят на кожата, хора, живеещи в крайна бедност или изправени пред друг вид дискриминация.

Част от кампанията е  мащабният концерт под мотото „Да се обединим за бъдещето“ с участието на плеяда от звезди, който ще се излъчи на живо на 27 юни, 2020 г. едновременно по някои от най-големите телевизионни канали и онлайн платформи в десетки държави из целия свят.

В него ще вземат участие звезди като Майли Сайръс, Шакира, Ашър,  Coldplay, Джъстин Бийбър и много други. Водещ на събитието ще бъде Дуейн Джонсън – Скалата.

Преди концерта ще се проведе и обща среща на върха между световни лидери, директори на световни корпорации и филантропи. Сред имената в тази среща са Емануел Макрон, Майк Бумбърг, Бил и Мелинда Гейтс.

Двучасовото онлайн предаване ще включва музикални изпълнения от различни звезди, както и представяне на различни иноватори, учени, здравни работници, активисти и организации, които разработват тестове, средства за лечение и ваксини за всички нуждаещи се.

Global image

Прочетете повече за кампанията на страницата на Global Citizen.

Със средствата, които се набират в дарителската кампания, ще бъдат подпомогнати различни организации, сред които the COVID-19 Solidarity Response Fund.

Фондация BCause представлява мрежата Transnational Giving Europe в България. Като част от мрежата на TGE ние сме част от кампанията на Световната здравна организация и ООН.

Призоваваме ви да подкрепите с дарение COVID-19 Solidarity Response Fund и да видите всички наши кампании за борба с последствията от коронавируса тук:

----------------------------------
Pin It