All for Joomla All for Webmasters

Progress обяви партньорство с Фондация BCause за подкрепа на ученици и студенти в неравностойно положение

Участниците в конференцията DevReach ще могат да си купят тениски, като набраните от тях средства ще бъдат дарени на стипендиантската програма "Готови за успех".

Progress обяви днес партньорството си с Фондация BCause в рамките на водещата конференция за разработчици DevReach, която ще се проведе на 13 и 14 ноември в София. Участниците в събитието ще имат възможност да подкрепят образованието на ученици и студенти, лишени от родителски грижи, като закупят специално създадени тениски.

„Равният достъп до образование за всички деца винаги е бил важна кауза за Progress в България”, коментира Тод Англин, главен евангелист и вицепрезидент „Връзки с разработчиците“ в Progress. „DevReach е страхотна възможност да помислим за младите хора, за които образованието е недостижима цел. Обединявайки сили с BCause, искаме да им помогнем да получат образованието, от което се нуждаят, за да развият потенциала си и да живеят живот, пълен с възможности.“

Участниците в DevReach ще могат да подкрепят програмата „Готови за успех“, като по време на събитието си закупят тениски със специален дизайн, произведени в лимитирана серия. Те ще могат да избират от пет различни дизайна, с послания, насочени към разработчиците: Tech Rockstar, Hardcore .NET, JavaScript Jedi, Mobile Geek и Dev Master. Всички набрани средства от продажбата на тениски ще бъдат дарени на програма „Готови за успех“.

„Готови за успех“ подпомага ученици и студенти с изключителни постижения, които са загубили един или и двамата си родители. От старта на програмата преди 11 години досега са раздадени над 1148 стипендии на стойност от над 1 700 000 лева. През учебната 2017/2018 ще бъдат подпомогнати над 100 ученици и студенти.

„Вълнуваме се, че ще бъдем част от DevReach и ще споделим нашата кауза със софтуерни инженери от целия свят“, каза Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация BCause. „Децата, лишени от родителска грижа, рядко имат финансовата възможност да продължат образованието си. Като  им подаваме ръка, ние им помагаме да осъществят мечтите си.“

Деветото издание на конференцията DevReach, която се организира от Progress, ще включва над 25 международни лектори и над 30 лекции с фокус върху последните тенденции в разработката на софтуер. Софтуерни разработчици от над 15 държави, сред които Великобритания, Франция, Германия, Холандия, Норвегия, Италия, Израел и САЩ, ще посетят събитието. Всички билети вече са разпродадени.

За повече информация за DevReach посетете сайта на събитието: http://devreach.com/ 

----------------------------------
Pin It