All for Joomla All for Webmasters

РАЗВИТИЕ НА СРЕДАТА

Работим за насърчаваща среда за ефективно дарителство и социални инвестиции и свободно развитие на гражданските организации. Популяризираме, изследваме и привличаме нови поддръжници на благотворителността.

Работим за насърчаваща среда за ефективно дарителство и социални инвестиции и свободно развитие на гражданските организации. Полагаме усилия и имаме отличим принос за подобрението на законовата и данъчната среда за дарителство, за формирането на национални политики и практики по отношение на НПО, здравеопазване, социално подпомагане и социално предприемачество. Създаваме специални проекти, които информират, анализират, вдъхновяват и празнуват дарителството и благотворителността.

Становища - Фондация BCause полагаме усилия и имаме отличим принос за подобрението на законовата и данъчната среда за дарителство, за формирането на политики и национални практики по отношение на НПО, здравеопазване, социално подпомагане и социално предприемачество.

Научете повече

Световен дарителски индекс на КАФ

Световният дарителски индекс на КАФ (CAF World Giving Index) се основава на данни от Световното проучване на Галъп (Gallup’s World Poll), осъществено сред 148 000 души в над 140 страни, които заедно представляват около 96% от населението на света (около 5,1 млрд души). Дарителският индекс е среден процент от три аспекта на дарителското поведение – помощ на непознат, даряване на пари и доброволчество.
Резултатите се оповестяват от CAF Global Alliance, а в България - от българския й член Фондация BCause (доскоро Помощ за благотворителността в България).

Научете повече

''Благотворителността през обектива'' - Фото конкурсът и грантовата програма за фотография са създадени съвместно от Фондация BCause и Български дарителски форум. Чрез изразните средства на фотографията конкурсът предлага нов, различен поглед към каузи, проекти и хора, свързани с благотворителността, и възможностите за промяна на живота около нас. Отличените творби участват в пътуваща изложба.

Научете повече

Щедрият вторник или #GivingTuesday - глобална инициатива, посветена на дарителството. Това е ден, в който всички - предприемачи и експерти, семейства, компании, обществени организации, ученици и служители, могат да дарят малко от своя талант, пари, услуги, храна или просто време на някой, който има нужда от това.

Научете повече

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''

 

 

 

Search