All for Joomla All for Webmasters

Ученици стипендианти "Лука Бекяров" 2016

Ученикът Енчо Мишинев, който е в 12-и клас в Природо-математическата гимназия (ПМГ) в Ямбол, е носител на стипендията "Лука Бекяров" за тази учебна година.

stipendia Luka Bekyarov 2 1

Церемонията по връчването на стипендиите в памет на Лука Бекяров се проведе на 30.11.2016 г., сряда, в столичната галерия „Сезони“ в присъствието на неговия баща – Борис Бекяров, колеги и приятели. Стипендиите са за изключителни постижения в областта на математиката и информатиката и се връчват за трета поредна година от семейството на Бекяров и от Еврофутбол, в чийто екип Лука работи от създаването на компанията.

Тази година за стипендии се състезаваха 18 финалисти – ученици и студенти, млади хора със значими успехи, много вложени усилия и големи амбиции за бъдещето.

„Много съм впечатлен от хората, които срещнах днес, подборът беше изключително труден. Радостно е да видим толкова много младежи със сериозни постижения. Искам да им пожелая вдъхновение, да получат знанията и уменията, които Лука имаше и се надявам един ден да го надминат“, сподели г-н Борис Бекяров. Той връчи стипендия от 3000 лв. на Енчо Мишинев, както и четири поощрителни стипендии от по 1000 лв. на отлични математици и програмисти в 12-ти клас - Димитър Карев от ПМГ Хасково, Паолина Гаджулова от ПМГ Пловдив, Иван Ганев – Американски колеж в София и Виолета Найденова от СМГ.

Първокурсникът от Техническия университет в София Петър Панчев, който учи в специалност „Компютърни системи и управление", пък беше определен за носител на специалната стипендия от 2500 лв. на „Еврофутбол“ в памет на Лука Бекяров. Петър получи наградата си от Христина Петкова – ръководител отдел в дирекция „Информационни технологии, софтуер и консултации“ на „Еврофутбол“. „Много ви благодаря за това, че инвестирате в знанието, в успеха, в бъдещето. Надявам се да има и други студенти, които да печелят тази стипендия и дано те да успяват в живота и във всички начинания, с които се захванат“, каза той на церемонията.

Миналогодишният носител на стипендията "Лука Бекяров" - Станислав Димитров, се обърна към финалистите тази година с пожеланието да правят всичко с желание и любов и да запазят духа си, а успехите сами ще дойдат.

Стипендиантската програма се осъществява с професионалното съдействие на Фондация „BCause“. "Поздравления за всички, които стигнаха до финалния кръг и, разбира се, за носителите на стипендията "Лука Бекяров". За нас срещите с тези млади хора, които са първопроходци, които правят неща за първи път в живота си и вече постигат безспорни успехи, са много вдъхновяващи. Те са целеустремени и успешни и ни заразяват със своя хъс и енергия", каза на церемонията Ива Петрова, координатор Дарителски услуги във Фондация BCause.

Стипендията е учредена в памет на ерудицията, интелекта и таланта на Лука Бекяров (1978 - 2013). Лука Бекяров получава бакалавърската си степен по икономика от Университета Рочестър, Ню Йорк; магистър е по „Компютърни системи” в Техническия университет - София, като в същата катедра започва и докторантура в областта на случайните събития. Лука Бекяров и ръководените от него компании се утвърждават като водещи в разработката, интеграцията и внедряването на комплексни софтуерни и хардуерни решения за игралната индустрия. Лука Бекяров бе един от най-ерудираните и модерно мислещи хора в областта на информационните технологии.

----------------------------------
Pin It

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Адрес: София, пл. “Св. Неделя” № 7
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''