All for Joomla All for Webmasters

Фондация BCause и СИБАНК започнаха програма за финансова грамотност на млади хора

На 05.12.2016 г. се проведе първият от поредица семинари на финансова тематика, организирани съвместно от СИБАНК ЕАД и фондация BCause (до скоро "Помощ за благотворителността в България"). Форумите са част от дългосрочната програма на СИБАНК за финансова грамотност - основен приоритет на политиката на компанията за корпоративна социална отговорност. Цел на програмата "Моите финанси" е предоставяне на основни познания по основополагащи финансови теми на младежи в неравностойно положение. 

В първата дискусия на тема „Кредитиране“ участие взеха младежи от различни специалности – Медицина, Право, Логопедия, Социални дейности, Екологична биотехнология, Европейски проекти и др., които очакваха да научат повече за това какви услуги предлагат банките, какви са основните видове кредити, как разумно да използват кредитните си карти и как най-ефективно да управляват личните си финанси.

Срещата откри г-жа Светла Георгиева, изпълнителен директор на СИБАНК с думите: „Радваме се, че имаме възможността да приемем в банката толкова мотивирани и талантливи млади хора, които имат желание да научат нещо повече по различни финансови и банкови теми. В днешно време е много важно младите хора да бъдат информирани за това как най-добре да управляват личните си средства. Надявам се, че всеки от вас днес ще отнесе със себе си нещо полезно и интересно“.

Финансовата грамотност е приоритет на KBC Group, затова семинарите на финансова тематика, организирани съвместно от СИБАНК и фондация BCause, ще продължат и през 2017 г., като стремежът ни ще бъде да разширяваме както обхвата на темите, така и аудиториите.

----------------------------------
Pin It

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Адрес: София, пл. “Св. Неделя” № 7
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''