All for Joomla All for Webmasters

20 компании бяха отличени за това, че активно подкрепят служителите си да даряват

Годишен знак „Отговорна компания - отговорни служители" за 2014 година връчиха ФПББ, БДВО и БАУХ

Obshta godishen znak za 2014

Вчера, 12 февруари, на тържествена церемония в София 20 компании получиха годишен знак „Отговорна компания - отговорни служители" за 2014 година. Отличието се връчва за първи път и е учредено от Фондация „Помощ за благотворителността в България", Българско дружество за връзки с обществеността и Българска асоциация за управление на хора.

Годишният знак „Отговорна компания - отговорни служители" се присъжда на компаниите, които развиват програми за регулярно, ежемесечно дарителство и доброволчествона служителите си и утвърждават целогодишното им ангажиране социално значими каузи като корпоративна ценност.

„Годишният знак „Отговорна компания - отговорни служители" за 2014 е отличие не само компаниите – каза Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация „Помощ за благотворителността в България". - Той има за цел да отдаде заслуженото признание за усилията на специалистите по Човешки Ресурси и Вътрешни Комуникации в компаниите, които правят дарителството от работното място лесно и ефективно. Това са 46 професионалисти, които стоят зад каузата да ангажираш служителите със сърцето си. Благодарение на техния опит и знание 650 влюбени в кауза дарители са давали ежемесечна подкрепа за над 40 каузи в най-различни области. Дарени са повече от 370 000 лв. и над 6000 часа доброволен труд."

Годишният знак „Отговорна компания - отговорни служители" се връчва в четири категории. Те са определени по ясни, измерими и обективни критерии: процент на дарителите спрямо общия брой служители; финансовото съучастие от компанията; системата за привличане на дарители сред служителите; система за популяризиране на информацията как са използвани дарените средства; ангажирането на служителите с доброволчество.

Златен знак за 2014 година бе присъден на КонтурГлобал, Ордер Дайнамикс и SAP LABS България.
Сребърен знак бе връчен на AIMS Human Capital,СИТИ България, Мобилтел иКолиърс Интернешънъл.
С бронзов знак бяха отличени: Актавис, АТОС Ай Ти Солушънс Енд Сървисис, АстраЗенека, Бианор Холдинг, Монделийз България, Пи Пи Ди България, Теленор България, Омегасофт ООД, Фьоникс Фарма, DHL Експрес България, Софийска вода, Овергаз.
С годишен знак бе отбелязан и приносът на работещите в Българското национално радио.

Церемонията е част от кампанията #ДА СЕ ВЛЮБИШ В.... КАУЗА. В духа на празника на любовта, ФПББ посвещава февруари на дарителите, които подкрепят редовно любими каузи, като даряват всеки месец малка сума директно от заплатата си.

Миглена Узунова-Цекова, директор „Човешки ресурси”, Мобилтел
"Благодаря за признанието от името на всички мои колеги. Всички, които даряваме, го правим със сърце. Но е добре, когато даряваме, да има и разум. Защото имаме отговорност към всички тези хора, които не са тук тази вечер, но имат нужда от нашата помощ. Затова се надявам в следващите 14 години на дарителство по ведомост всички компании да се включат в него и да са на тази сцена заедно с нас, а грамотите да не стигнат"

Анна Вдовичина, AIMS Human Capital
"Благодаря ви за отличието. Искам да благодаря на ФПББ, че ни дава възможност да БЛАГОдаряваме - и ние ще продължим да даряваме със сърце."

Пенка Джиджова, мениджър „Човешки ресурси”, Ордър Дайнамикс
"Благодаря на ФПББ не само, че ни събра тази вечер тук, но и че ни помагат да се влюбим в правилната кауза. Искам да си пожелая следващата година всеки от нас да доведе на тази церемония по още един човек, когото сме привлякли за каузата!"

Моника Ковачка –Димитрова, Ръководител Проекти „Корпоративна социална отговорност”, САП ЛАБС
" Искам да пожелая на организаторите, които ни поканиха на тази церемония, да продължавате да заразявате хората с вашите сърца и те да продължават да даряват."

Даниел Киряков, мениджър „Комуникации и Корпоративна социална отговорност”, КонтурГлобал
" Благодаря за тази награда, тя е и за тези 12 процента от моите колеги, които даряват по ведомост. И ще я използвам, за да привлека останалите 24 % от моите колеги, които се колебаят дали да се включат в дарителството по ведомост"

----------------------------------
Pin It

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''