All for Joomla All for Webmasters

18 компании са отличени с годишен знак „Отговорна компания - отговорни служители“ за 2015 година

Над 500 000 лева дарени по ведомост и над 12 000 часа доброволен труд

Вчера, 11 февруари, на тържествена церемония в София 18 компании получиха годишен знак „Отговорна компания - отговорни служители“. Отличието се връчва за втори път и е учредено от Фондация „Помощ за благотворителността в България” (ФПББ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българска асоциация за управление на хора (БАУХ).

Годишният знак за дарителство от работното място е ежегодно отличие за компаниите, насърчаващи ангажирането на служителите към обществено значими каузи като част от политиката им за корпоративна социална отговорност.

Златен знак за 2015 година бе присъден на КонтурГлобал Марица Изток 3 (за втора година) и Виваком.

vivacom 4417

conturglobal 4451

Сребърен знак бе връчен на еКомера, Инвестбанк,  Сити България, Теленор България, САП България.

С бронзов знак бяха отличени: Мобилтел, Eймс Хюмън Кепитал, Монделийз България, Актавис, ОмегаСофт, Аурубис България, Ди Ейч Ел Експрес България, Софийска вода, Атос Ай Ти Солушънс енд Сървисис.

С годишен знак бе отбелязан и приносът на работещите в Българското национално радио и Бианор Холдинг.

Какво стои за тези отличия. Над 500 000 лева са дарени по ведомост и над 12 000 часа доброволен труд са предоставили на различни благотворителни каузи служителите на отличените компании през 2015 година. Това са повече от 3250 души, които даряват всеки месец чрез програмата за дарителство по ведомост на Фондация „Помощ за благовторителността в България“. Тази дейност се подпомага от 53-ма професионалисти  по връзки с обществеността и човешки ресурси. Работодателите целенасочено подкрепят дарителството на своите служители – някои удвояват даренията им, други насърчават доброволчеството в работно време. В много от компаниите има изградени специални комитети на служителите.

Тази година бе връчена и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят, по креативен, професионален и ефективен начин. Отличени бяха „двигателите“ в Инвестбанк - Калина Маринова, Катя Цицелкова, Пепа Тонева, Христофор Лалев, Юлия Кунова-Петкова, Жана Попова-Димитрова, Николай Стоянов, Пламена Христова. Голямата награда за 2015 бе присъдена на екипа на еКомера - Павел Стефанов, Пенка Джиджова, Георги Спасиянов, Ставрос Ставру.

investbank 4490

eKommera 4512

“Благодаря ви за признанието, благодаря на ФПББ, че винаги ни помага да се включваме в различни каузи - без тях щеше да ни е много по-трудно. Благодаря и на моите колеги, че продължават да са активни и да предлагат каузи, в които вярват”, каза Ставрос Ставру от еКомера.

“Не само големите представители на бизнеса могат да правят корпоративна социална отговорност, да въведат дарителство по ведомост или да правят благотворителност. Това не е привилегия на големия бизнес - това е възможност за всеки бизнес да даде възможност за удоволетворение, баланс и ангажираност на своите служители”, подчерта Радина Ралчева, председател на БДВО, която връчи персоналните отличия.

“Всички вие заслужавате награда, защото сте преборили много трудни неща. Ние често си казваме, че хората всъщност искат да даряват и да доброволстват и сякаш е най-логично да го правим на работното място, където прекарваме средно по 10 часа на ден и най-близките ни хора са колегите ни. Но на практика знаем колко е трудно това, така че ви благодаря да всички усилия, благодарение на които една добра хипотеза става реалност”, каза Елица Баракова, директор на ФПББ. Добомира Манасиева, член на УС на БАУХ, също поздрави хората в компаниите, насочили своя труд и усилия през годината, за да могат екипите в които работят да са още по-съпричастни и ангажирани.

polyphoni 4223

Празникът бе украсен от музиката на младата група Полифони, стипендианти на програма Евробет Талант – съвместна програма на ФПББ и Евробет, подкрепяща млади творци и изпълнители.

Водещи на събитието бяха актьорът Стефан Щерев и Пенка Цветкова от екипа на ФПББ.

Церемонията е част от кампанията #ДА СЕ ВЛЮБИШ В.... КАУЗА. В духа на празника на любовта, Фондация „Помощ за благотворителността в България” посвещава февруари на дарителите, които подкрепят редовно любими каузи, като даряват всеки месец малка сума директно от заплатата си.

През 2016-та ФПББ празнува 20 години, посветени в помощ на благотворителността в България.

„Отговорна компания - отговорни служители“ е  годишен знак за дарителство от работното място. Отличието е учредено от Фондация „Помощ за благотворителността в България” (ФПББ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) през 2014 г. Връчва се връчва в четири категории – Знак, Бронзов знак, Сребърен знак, Златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като % от общия брой служители), от механизимите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за редовно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време.

Фото: Йордан Сливенски

----------------------------------
Pin It

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''

 

 

 

Search