All for Joomla All for Webmasters

Как се кандидатства за стипендия „Лука Бекяров“ - за ученици

Необходими документи, условия, срокове

Семейство Бекярови и Фондация BCause обявяват конкурс за набиране на кандидати за стипендиите „Лука Бекяров” за учебната 2019/2020 година.

Стипендиите са учредени в памет на ерудицията, интелекта и лидерските качества на Лука Бекяров (1978 - 2013) и се връчват от семейството му, Еврофутбол ЕООД и Декарт ЕООД, с професионалното съдействие на фондация BCause. Лука Бекяров беше един от най-ерудираните и модерно мислещи хора в областта на информационните технологии в България. Със своето иновативно мислене, проницателност и авторитет той допринесе в огромна степен за това, което днес представляват компаниите „Еврофутбол“, „Евробет“ и „Декарт“. Лука Бекяров беше и колекционер на изобразително изкуство и скулптура. Със стипендиите, хората, които са били част от неговия живот, си припомнят не само таланта му, но и неговата човечност.

Стипендията се отпуска на ученици в 12 клас, за изключителни постижения в областта на математиката и информатиката, и е в размер на 3000 лв. Присъждат се и три поощрителни стипендии в размер на 1000 лв. Средствата могат да бъдат използвани за обучение, участие във форуми и конкурси, закупуване на техника и помощни материали, и други.

Процедура за кандидатстване:

1. Кандидатите попълват формуляр по образец (изтеглете) - задължително

2. Кандидатите трябва да представят сканирани сертификати и грамоти от участията си в национални и международни състезания и конкурси по математика и информатика - задължително

3. Кандидатите трябва да представят бележка от учебното заведение с успеха си от предходната учебна година - задължително

4. По желание, кандидатите могат да изпратят кратко видео /с продължителност от 1 до 5 мин./, в което:

- Да разкажат за своите постижения; наградите, с които се гордеят

- Да опишат как смятат да използват средствата от стипендия „Лука Бекяров”

- Да споделят своите интереси и научната област/сфера на дейност, в която възнамеряват да се развиват в бъдеще.

Формулярът за кандидатстване по образец и документите трябва да бъдат подадени в срок до 15 ноември 2019 г., по електронен път, на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. При получаване на документите, всеки от кандидатите ще получи потвърждение.

След първоначалния подбор по документи, с избраните финалисти ще бъде проведено интeрвю, което ще определи крайните получатели на стипeндиите.

 

За допълнителна информация:

Фондация BCause

София, бул. Витоша 65, ет. 2

Тел. 02/9811901

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

http://www.bcause.bg

----------------------------------
Pin It

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Адрес: София, пл. “Св. Неделя” № 7
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''