All for Joomla All for Webmasters

''Мтел еко грант – природа с бъдеще'' 2016

mtelКрайният срок за изпращане на проекти за финансиране е 18 април 2016 г.

От 23 март 2016 г. стартира набирането на проекти, които ще се финансират по програмата „Мтел еко грант – природа с бъдеще” тази година. Програмата ще финансира безвъзмездно проекти в областите:

1. Повишаване на участието на деца и младежи в дейности за опазването на биоразнообразието, включително и застрашените видове ;
2. Насърчаване на практики за възпитание в опазване на околната среда за деца и младежи в детски градини и училища чрез извънучилищни дейности

Ново за това издание е засилването на образователния и информационен компонент. Задължителна целева група са децата и младежите до 19 г. Конкурсът е отворен и за идеи, които насърчават взаимодействието между професионалните природазащитници и училища, детски градини, читалища.

Общият бюджет през тази година е 25 000 лв., а максималната стойност на отпусканите средства за един проект е до 5 000 лв.
За финансиране по програмата на Мтел могат да кандидатстват учебни заведения, както и еко-клубове и неформални ученически обединения; организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел и определени за извършване на дейност в обществена полза, читалища, регистрирани по Закона за читалищата, училищни настоятелства.

Критериите за оценка на кандидатстващите проекти са качество и бюджет на проекта, резултати и ефект и капацитет на организацията. Оценката ще се направи на три етапа. На първи етап кандидатстващите проекти ще бъдат разгледани от програмния екип на Фондация BCause ("Помощ на благотворителността в България"), която подпомага Мтел за осъществяването на грантовата програма. Фондацията ще провери спазването на основните изисквания. Проектите, преминали към втория етап, ще бъдат подробно оценени и класирани според колективно достигнати препоръки за решения. В рамките на третия етап Комисия за разпределяне на средствата с участието на представители на неправителствени организации, медии и общественици ще вземе окончателно решение.

Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване е 18 април 2016 само онлайн на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Формуляри и описание на необходимите документи за кандидатстване по програма „Мтел еко грант”:

„Мтел еко грант” е ежегодна дарителска програма, която финансира малки, но стойностни проекти в областта на екологията. Осъществява се със съдействието на Фондация BCause („Помощ за благотворителността в България”).

За въпроси:
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Тел./факс: 02/987 1574, 981 1901, 988 0080; 0884-645 206 - Людмила Атанасова, Фондация BCause

----------------------------------
Pin It

Банкова сметка

IBAN: BG15 UNCR 70001522604629
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: Фондация ''БИКОУЗ в помощ на благотворителността''

 

 

 

Search